Αρχική » H κυβέρνηση αφήνει εκτός μέτρων τη Θεία Κοινωνία

H κυβέρνηση αφήνει εκτός μέτρων τη Θεία Κοινωνία

από christina

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει στο θέμα της Θείας Μετάληψης παρά τις εισηγήσεις που γίνονται από πανεπιστημιακούς.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές “δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της θείας Κοινωνίας” για τον οποίο αρμόδια να αποφασίσει είναι η Εκκλησία”.

Η κόντρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ιεραρχών και επιστημόνων για το θέμα , σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης ,δεν βοηθά τις προσπάθειες να πειστούν οι πιστοί να εφαρμόσουν τα μέτρα και πως απαιτείται σοβαρότητα από όλες τις πλευρές.

Αντίθετα η κυβέρνηση είναι υπέρ της χρήσης μάσκας εντός των ναών  και υπέρ του καθαρισμού εικόνων αλλά και όποιου αντικειμένου με το οποίο έρχεται σε επαφή ο πιστός.

Έτσι , εκτός απροόπου, η Θεία ευχαριστία  θα συνεχίσει να γίνεται με τους κανόνες της Εκκλησίας η οποία όλο αυτό το διάστημα έχει εφαρμόσει με ακρίβεια τα μέσα.

Ως εκ τούτου οι θέσεις του κ.Μανώλη Δερμιτζάκη , καθηγητή γενετικής, δεν τυγχάνουν αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης  η οποία παρακολουθεί με προσοχή τις θέσεις των Ιεραρχών ( Δημητριάδος,Μεσσηνίας ,Πατρών κ.α)  οι οποίοι με την σειρά τους αρνούνται  κάθε αλλαγή στη μετάδοση της θείας Κοινωνίας και διαμηνύουν πως κάθε άλλη σκέψη δεν θα γίνει αποδεκτή.Ωστόσο, σε καμία περίπτωση   ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί  μια νέα κόντρα μεταξύ επιστημόνων και Εκκλησίας η οποία θα επιφέρει  τον διχασμό της κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ