Αρχική » Η ΔΙΣ θα νομιμοποιήσει τον φόβο της Ιεραρχίας

Η ΔΙΣ θα νομιμοποιήσει τον φόβο της Ιεραρχίας

από christina

Οι αντιδράσεις   των πιστών αλλά και πολλών Ιεραρχών για την απόφαση Ιερώνυμου να ζητήσει αναβολή της ετήσιας συνεδρίασης  της Ιεράς Συνόδου  ανάγκασαν τον αρχιεπίσκοπο να συγκαλέσει έκτακτη συνδρίαση της ΔΙΣ την ερχομένη Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου.Σύμφωνα με πληροφορίες  πολλοί μητροπολίτες εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους , ενώ  κατατέθηκαν και άλλες απόψεις, όπως για παράδειγμα αυτή του Δράμας κ.Παύλου ο οποίος με επιστολή του είχε ζητήσει να γίνει η συνεδρίαση  της Συνόδου στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως αίσθηση έχει προκαλέσει η πρόταση του Αρχιεπισκόπου να αναβληθεί  λόγω κορωνοϊού η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου η οποία κάθε χρόνο πραγματοποιείται στις αρχές Οκτωβρίου.

Το θέμα δεν ήταν  τόσο η αναβολή  όσο ο λόγος που προβάλλεται. Ο φόβος, δηλαβή μην νοσήσουν οι Ιεράρχες, αν και η Σύνοδος είχε αποφασιστεί να γίνει στη Μονή Πεντέλης για  την “αυτοπροστασία” τους.

Στο διαδίκτυο  πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι κατηγορούν τη σύνοδο για το ενδεχόμενο της αναβολής επισημαίνοντας οτι “δεν είναι δυνατόν οι μητροπολίτες να φοβούνται για τον εαυτό τους  όταν οι πιστοί πηγαίνουν στους ναούς αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις της Εκκκλησίας”.

Άλλοι επισημαίνουν επίσης πως δεν δικαιολογούνται ο Ιεράρχες να φοβούνται από την στιγμή που η συνεδρίαση γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας.

Από την άλλη πολλοί Ιεράρχες που έχουν ταχθεί υπέρ της αναβολής υποστηρίζουν πως είναι δύσκολο για πολλούς  όχι μόνο να παρακολουθήσουν τις εργασίες αλλά και να κινηθούν από την περιφερειές τους στην Αθήνα.  

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί η Ιεραρχία στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ