Αρχική » Εικαστική έκθεση στη Ζαγορά με θέμα τα Ζαγοριανά καράβια

Εικαστική έκθεση στη Ζαγορά με θέμα τα Ζαγοριανά καράβια

από kivotos

Το Σάββατο 8 Αυγούστου στο Ελληνομουσείο Ζαγοράς (Σχολείο του Ρήγα) στη Ζαγορά εγκαινιάζεται η έκθεση του Βασίλη Καποδίστρια «Κίνησαν τα Καράβια τα Ζαγοριανά», με εικαστικές αποτυπώσεις σε ξύλο και μέταλλο. Η έκθεση που διαρκέσει από 8 έως 16 Αυγούστου εντάσσεται στο θεματικό έτος «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας» και συνδιοργανώνεται από το φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Το θέμα της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο των Αλέξανδρου Καπανιάρη και Νίκου Τσούκα «Ήρθαν τα καράβια τα Ζαγοριανά, Όψεις και μνήμες της ναυτιλίας του Ανατολικού Πηλίου από το 1600 έως το 1930». Ειδικότερα ο γνωστός βολιώτης εικαστικός Βασίλης Καποδίστριας έχει δημιουργήσει δεκαπέντε περίτεχνες συνθέσεις από ξύλο και μέταλλο αναπλάθοντας τον μύθο των Ζαγοριανών καραβιών.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 16 Αυγούστου (ώρες λειτουργίας 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. & 6:00 μ.μ. –  9:00 μ.μ.), Στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στο Νανοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας από 18 έως 26 Αυγούστου.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ