Αρχική » Ο Πάπας ευλόγησε νέο “Cyber-Απόστολο”

Ο Πάπας ευλόγησε νέο “Cyber-Απόστολο”

από christina

Ο Carlo Acutis, ένας Ιταλός έφηβος που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών το 2006, ευλογήθηκε από την Καθολική Εκκλησία. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που ένας τέτοιος νεαρός άνδρας έχει ευλογηθεί από την Καθολική Εκκλησία. Η ευλογία είναι ένα από τα πρώτα στάδια που μπορεί να οδηγήσει σε αγιοποίηση για τους τους Ρωμαιοκαθολικούς.

Επιπλέον, θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος άγιος της γενιάς της νέας χιλιετίας, εάν επιβεβαιωθεί το γεγονός της εκτέλεσης ενός άλλου θαύματος χάρη στην προστασία του, υποστηρίζουν οι Ρωμαιοκαθολικοί. Συγκεκριμένα η Ρ/Καθολική Εκκλησία έχει ήδη επιβεβαιωθεί μια περίπτωση θαυματουργής θεραπείας ενός παιδιού που άγγιξε το μπλουζάκι του αείμνηστου Carlo Akutis.

Σύμφωνα με το Ρ/Καθολικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο, ο Acutis λάτρευε την επιστήμη των υπολογιστών και δημιούργησε έναν ιστότοπο που συγκέντρωσε περιγραφές όλων των τεκμηριωμένων θαυμάτων της Καθολικής Εκκλησίας. Ήταν ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο, αναφέρει το πρακτορείο, και επιδίωξε να βοηθήσει τους μειονεκτούντες.

Λίγο μετά το θάνατό του, ο Κάρλο ανακηρύχθηκε σαν τον «προστάτη άγιο του Διαδικτύου». Σε ένα κήρυγμα, ο Καρδινάλιος Βαλλίνι είπε ότι «ο Κάρλο χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για να διαδώσει το Ευαγγέλιο για να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Πλέον τον 15χρονο Κάρλο οι συνομήλικοι του τον αποκαλούν «Απόστολο στον κυβερνοχώρο». Η τελετή της ευλογίας, η οποία συνήθως προηγείται της κανονικοποίησης στην Ρ/Καθολική Εκκλησία, πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Πάπα, Καρδινάλιο Βαλλινι. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Ασίζη και μεταδόθηκε ζωντανά.

Ο Carlo Akutis, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, έγινε ο πρώτος στη Millennial ή στη Generation Y (γενιά ανθρώπων που γεννήθηκαν από το 1981 έως το 1996, η οποία χαρακτηρίζεται από βαθιά εμπλοκή στην ψηφιακή τεχνολογία – Ed.) το RCC.

“Οι νέοι σήμερα δεν είναι εύκολο να ενδιαφερθούν για το το κομμάτι της κατήχησης και της διαποιμανσης. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συμβαδίζει κάποιος με τις εποχές. Αλλά μερικές φορές ο Κύριος μας δείχνει το δρόμο με τη βοήθεια τέτοιων φάρων όπως ο Κάρλο. ” είπε εκπρόσωπος του Βατικανού


Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ