Σε κλίμα χαράς και κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλειάδος αγίων Αρχιερέων πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

 

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Μετά τη Δοξολογία πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου.

Τα ιερά λείψανα προσεκόμισε στην είσοδο του ναού ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης και κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως. Εκεί τα υποδέχθηκαν ο ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης κ. Ιωήλ και οι μετέχοντες στον εορτασμό άγιοι ιεράρχες, μεταφέροντάς τα στο κέντρο του ιερού ναού, όπου έγινε σύντομη δέησις κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελήμων ανέγνωσε ειδική ευχή επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων.

 

Στη συνέχεια τα Ιερά Λείψανα τέθηκαν σε προσκύνηση για όλο το εκκλησίασμα.

Ακολούθως τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρυούλων και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιεροθέου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης κ. Ιωήλ. Συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ. Μετείχαν ακόμη καθηγούμενοι ιερών μονών, κληρικοί των συνοδειών των αγίων αρχιερέων και άλλων περιοχών καθώς και κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, μοναχοί και μοναχές.