Αρχική » Η Ρωσική Εκκλησία κατά της παρένθετης μητέρας

Η Ρωσική Εκκλησία κατά της παρένθετης μητέρας

από christina

 

Την αντίθεσή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και του ιδίου προσωπικά, απέναντι στην παρένθετη μητρότητα εξέφρασε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Βάχτανγκ Κιπσίτζε.

«Εδώ μιλάω ως πολίτης της Ρωσίας: Δεν θέλω η χώρα στην οποία μένω να γίνει χώρος δοκιμών για αναπαραγωγικές τεχνολογίες και οι γυναίκες μας να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από πλούσιους ξένους», υπογράμμισε ο κ. Κιπσίτζε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρένθεση μητρότητα είναι «ηθικά απαράδεκτη» και «η νέα αυτή αναπαραγωγική τεχνολογία ταπεινώνει τις γυναίκες που γίνονται παρένθετες μητέρες». Ο αξιωματούχος της εκκλησίας πιστεύει ότι τέτοια μητρότητα παραβιάζει τους ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που δημιουργούνται μεταξύ μητέρας και παιδιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Η επιτυχημένη, οικονομικά ασφαλής γυναίκα δεν θα γίνει ποτέ παρένθετη μητέρα. Πρόκειται προφανώς για εκμετάλλευση εκείνων των γυναικών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα , οι οποίες δεν έχουν δουλειά για να κερδίσουν χρήματα για να ταΐσουν τα άλλα παιδιά τους», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε μάλιστα ότι σε πολλές ανεπτυγμένες Δυτικές χώρες υπάρχει απόλυτη απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας, ειδικά στην επί πληρωμή παρένθετη μητρότητα, και επιβάλλονται αρκετά αυστηρές κυρώσεις για τέτοιες πρακτικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ