Στη Ροτόντα θα μπει Σταυρός, τόνισε σε Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικά για το αίτημα ορισμένων που ζητούν να μην τοποθετηθεί ο Σταυρός στη Ροτόντα ο κ.Ανθιμος είπε: «Αυτό το θέμα βγήκε στην επικαιρότητα χωρίς να το περιμένουμε. Πριν από 20 χρόνια έγινε μια γραπτή συμφωνία, δεχθήκαμε το συμβιβασμό και καλώς πράξαμε. Θα γίνεται Λειτουργία όταν η Μητρόπολη θα το επιθυμεί και όσοι θέλουν να κάνουν κάποια εκδήλωση θα υπογράφει και η Μητρόπολη. Κι εγώ προσωπικά έχω υπογράψει τέτοια αιτήματα. Ερχονται και λένε, τώρα, να μη βάλουμε Σταυρό στη Ροτόντα. Κύριε ελέησον…

Εμένα, ο δήμαρχος, που δεν έχει απόλυτη αρμοδιότητα αλλά είναι τοπικός άρχοντας, μου είπε να μπει ο Σταυρός. Εχει γίνει συμφωνία και αυτό θα ισχύσει. Γιατί να μαλώνουμε; Ο Σταυρός θα μπει και αν θέλουν να ρωτήσουμε τον κόσμο, να κάνουμε δημοψήφισμα. Ηρθε χθες στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τη Ροτόντα ο υπουργός Πολιτισμού. Και όμως δεν κάλεσαν τη Μητρόπολη. Γιατί; Μάλλον δεν ήθελαν το ράσο…».