Αρχική » Στο εδώλιο αύριο ο μητροπολίτης Κερκύρας για “πρόκληση ασθενειών”…

Στο εδώλιο αύριο ο μητροπολίτης Κερκύρας για “πρόκληση ασθενειών”…

από christina

Αύριο Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου  ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.Η κατηγορία που αντιμετωπίζε είναι η τέλεση του αδικήματος του άρθρου 285 ΠΚ, που αναφέρεται στην ‘πρόκληση ασθενειών’.

Η υπό πράξη του  υπερασπιστεί τις θέσεις της Εκκλησίας υ προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, είναι η τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της Θείας Μεταλήψεως στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας κατά την 25η Μαρτίου 2020, εν μέσω περιόδου καραντίνας που είχε επιβληθεί από τις πολιτειακές αρχές λόγω της πανδημία

Ορίστηκε η δίκη του μητροπολίτη Νεκτάριου, που επέτρεψε σε αυτοδιοικητικούς και πιστούς να παραβρεθούν χθες το πρωί στην εκκλησία, και κάποιοι εξ’ αυτών να μεταλάβουν, κιόλας, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Τον περασμένο Μάϊο κ.Νεκτάριος χοροστάτησε σε Λειτουργία στον άγιο Σπυρίδωνα με την συμμετοχή μικρού αριθμού επισήμων με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία .Σε βάρος του τότε σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου.

Εκτός αυτού  ο κ. Νεκτάριος όταν είχαν επιβληθεί το Iock Down  είχε πει στους πιστούς να στέλνουν sms οτι δήθεν θα πάνε για άσκηση και να πηγαίνουν στην εκκλησία.

Στο  πλευρό του τότε  είχαν σταθεί πολλοί μητροπολίτες μεταξύ των οποίων ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ.Κοσμάς.Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τον μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο εξέφρασε πριν από λίγες μέρες και  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της στην οποία εύχεται να δικαιωθεί γρήγορα στον δικαστικό αγώνα του.

Έγκυροι νομικοί εκτιμούν οτι , αν τελικά γίνει η δίκη  , ο Ιεράρχης δεν πρόκειται να  έχει  επιπτώσεις  και πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει δίκη για τη Θεία Ευχαριστία ούτε για το πόσο ασφαλείς είναι οι ναοί την περίοδο αυτή της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ