Αρχική » Εσπερινός για τον Άγιο Λουκά στη Μύκονο

Εσπερινός για τον Άγιο Λουκά στη Μύκονο

από christina

 

Στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε  στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στη Χώρα της Μυκόνου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, στον οποίο υπάγεται, και Κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, που ευρίσκονται για ποιμαντικούς λόγους στη Μύκονο, της Βουλευτού κας Αικατ. Μονογυιού, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Στ. Πρίγκου, του εντεταλμένου για την λειτουργία και καθαριότητα των Δημοτικών Κοιμητηρίων, Δημοτικού Συμβούλου κ. Φραγκ. Βιγλιάρη, των Μελών του Συνδέσμου Κυριών Μυκόνου, που προσέφεραν μικρά δοχή μετά το πέρας της Ακολουθίας και πολλων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , εξ αφορμής και του Κοιμητηριακού χαρακτήρα του Ναού, αναφέρθηκε στη συνέχεια της ζωής και μετά το θάνατο του φθαρτού σώματος και στη σημασία των προσευχών για τους κακοιμημένους, οι οποίοι ευρίσκονται στη μνήμη του Θεού και υπενθύμισε τη σημασία του να ζει ο άνθρωπος σαν να μην υπάρχει αύριο, μια ζωή χαριτωμένη, λουσμένη από τη χάρη και την ευλογια του Αγίου Πνεύματος , όπως την έζησαν οι Άγιοι και ο σήμερα τιμώμενος Ευαγγελιστής Λουκάς.

Καλωσόρισε, επίσης, τους Κληρικούς από την Ιερισσό, ευχαρίστησε τον κ. Βιγλιάρη για τον ευπρεπισμό του προ του Κοιμητηρίου χώρου και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς.
Ακολούθως, μετέβη στην περιοχή «Καντούνια», όπου τέλεσε τα Θυρανοίξια νεόδμητου Παρεκκλησίου, τιμώμενου στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου, τους κτήτορες του οποίου ευχαρίστησε και συνεχάρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ