Τουλάχιστον 16 μητροπολίτες θα βρεθούν αύριο στην Κέρκυρα προκειμένου να συμπαρασταθούν στον τοποκό μητροπολίτη κ.Νεκτάριο ο οποίος δικάζεται για τη μη τήρηση των μέτρων  στην μητρόπολη με κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών!

Στο πλευρό του , εκτός απροόπτου, θα βρίσκονται  οι μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κι Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος καθώς και πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Ενώ ,την συμπαταστασή τους έχουν εκφράσει δημοσίως  δεκάδες μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα και την Κρήτη.Ο  λόγος που ο κ.Νεκτάριος  προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, είναι η τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της Θείας Μεταλήψεως στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας κατά την 25η Μαρτίου 2020, εν μέσω περιόδου καραντίνας που είχε επιβληθεί από τις πολιτειακές αρχές λόγω της πανδημία

Τον περασμένο Μάϊο κ.Νεκτάριος χοροστάτησε σε Λειτουργία στον άγιο Σπυρίδωνα με την συμμετοχή μικρού αριθμού επισήμων με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία .Σε βάρος του τότε σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου.Εκτός αυτού  ο κ. Νεκτάριος όταν είχαν επιβληθεί το Iock Down  είχε πει στους πιστούς να στέλνουν sms οτι δήθεν θα πάνε για άσκηση και να πηγαίνουν στην εκκλησία.

Oι μητροπολιτες οι οποίοι έχουν βρεθεί στο πλευρό του , εκτός  του  ίδιου του κ.Νεκταρίου , υπερασπίζονται  το δικαίωμα της Εκκλησίας να διαχειρίζεται τα του οίκου της με σεβασμό στην υγεία των πιστών αλλά χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε θέματα όπως η Θεία Ευχαριστία.