Αρχική » Εκκλησία Μόσχας: Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι εθελοντικός

Εκκλησία Μόσχας: Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι εθελοντικός

από christina

 

Την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Μόσχας προκάλεσε η πρόταση της κυβέρνησης να απαγορεύεται η φοίτηση στα σχολεία παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί, η οποία ζήτησε να μην  επιβάλλονται κυρώσεις στους γονείς που επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Η αντίδραση ήρθε όταν  στη Βουλή της Ρωσίας έγινε συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ανοσολογική πρόληψη μολυσματικών παθήσεων. Προοπτικές ανάπτυξης της νομοθετικής και ρυθμιστικής βάσης». Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας , οι ιερείς, αξιωματούχοι, γονείς και μέλη των κοινωνικών οργανισμών.

Μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti ο ιερέας Θεόδωρος Λουκιάνοφ, επικεφαλής της Πατριαρχικής Επιτροπής της Ρωσικής Εκκλησίας σε θέματα οικογένειας, προστασίας της μητρότητας και παιδιών σημείωσε ότι αξιωματούχοι προτείνουν να υπάρξει νόμος που δεν θα επιτρέπει σε ανεμβολίαστα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο.
«Τέτοιες προσφυγές έρχονται σε αντίθεση με τη συνταγματική αρχή της ισότητας των δικαιωμάτων των πολιτών.Σύμφωνα με τον νόμο, ο εμβολιασμός είναι ένα προληπτικό μέτρο. Πουθενά δεν λέγεται ότι είναι υποχρεωτικό για ένα παιδί», εξήγησε.
Επίσης, ο π. Λουκιάνοφ στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της στρογγυλής τραπέζης στη Βουλή υπογράμμισε ότι η Ρωσική ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί απαράδεκτη και ηθικά ανεπίτρεπτη τη χρήση εμβρυακών κυτταρικών γραμμών για την ανάπτυξη εμβολίων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ