Με την παρουσία λίγων επισήμων και πιστών τελέσθηκε το πρωΐ η επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

Παρέστησαν ο μητροπολίτης Γουινεας κ. Γεωργιος εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδωρου στην Αθήνα, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, ο περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Πατούλης καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξερχόμενος από τον Μητροπολιτικό Ναό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Μια ημέρα που πρέπει να σταματάμε για την ιστορία μας. Να βλέπουμε που βρισκόμαστε, τι μας λείπει, τι θέλουμε. Μια γιορτή η σημερνή που είναι κάτω από δυσμενείς δύσκολες συνθήκες, αλλά η υποχρέωση μας είναι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να κάνουμε το καθήκον μας. Και σήμερα ήταν κάτι το ελάχιστο αλλά. Το χρειαζόμαστε όλοι γιατί η μέρα αυτή είναι μεγάλος σταθμός για την ζωή της Ελλάδας. Να περάσουν γρήγορα οι μέρες αυτές για να έχουμε πανηγύρεις και γιορτές φανταχτερές».