Αρχική » Μοσχα για τις παρεμβάσεις στη Μονή της Χώρας :«Αυτή είναι η φρίκη της σύγχρονης βαρβαρότητας»

Μοσχα για τις παρεμβάσεις στη Μονή της Χώρας :«Αυτή είναι η φρίκη της σύγχρονης βαρβαρότητας»

από christina

Μπορεί για το προηγούμενο διάστημα η Ρωσία να στήριζε τον Ερντογάν για την μετατροπή τσε τεμένη της Αγιά Σοφιάς και της Μονής της Χώρας αλλά μπορστά στα όσα προκλητικά κάνουν οι Τούρκοι σήμερα αντέδρασαν χαρακτηρίζοντας βαρβαρότητα τον τρόπο που καλύπτουν τα ψηφιδωτά. 

Μετα την δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τη Μονή της Χώρας η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δηλώνει συγκλονισμένη από τις αλλαγές που έγιναν στο εσωτερικό της  μετά την μετατροπή της σε τζαμί.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του ιστορικού αυτού μνημείου στη σελίδα του στο Facebook. Η μία φωτογραφία απεικονίζει τη Μονή πριν από τον Αύγουστο του 2020, όταν ήταν ακόμη μουσείο και η δεύτερη την δείχνει όπως έχει γίνει τώρα μετά τις παρεμβάσεις.

«Αυτό είναι η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, αφού, μετά τις παρεμβάσεις για να χρησιμοποιηθεί ως τζαμί. Αυτή είναι η φρίκη της σύγχρονης βαρβαρότητας. Αυτό είναι μια καταστροφή για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς» ανέφερε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ