Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Λεγκόιντα σχολίασε στο πρόγραμμα ρωσικού ραδιοφωνικού σταθμού τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Γαλλία. «Όσα πράττουν οι εξτρεμιστές, είναι απολύτως απαράδεκτο, καθώς και όσα δυστυχώς συνεχίζουν να δηλώνουν οι γαλλικές αρχές, μιλώντας για το δικαίωμα σχεδόν ιεροσυλίας», τόνισε ο Λεγκόιντα. Όπως είπε, η στάση των γαλλικών αρχών είναι «κοντόφθαλμη και ανεύθυνη».

«Είναι πλήρης άγνοια των βασικών αρχών, απολύτως απαραίτητων για την ειρηνική συνύπαρξη διάφορων κοινωνικών ομάδων», είπε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος υπογράμμισε ότι η Ρωσική Εκκλησία βεβαίως κατηγορεί τα όσα τρομερά συνέβησαν την Πέμπτη στη Γαλλία και, ειδικότερα, τους φόνους των ανθρώπων. Υπενθύμισε δε ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος έστειλε συλλυπητήρια στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και στην καθολική κοινότητα λόγω του φόνου των ανθρώπων ως αποτέλεσμα της ένοπλης επίθεσης στην Εκκλησία της Νίκαιας.

«Αυτοί οι τρομεροί φόνοι που έγιναν, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, αν και τα θρησκευτικά αίτια των ανθρώπων αυτών είναι κατανοητά», πρόσθεσε και απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν τα τραγικά γεγονότα στην Γαλλία μπορούν να μετατραπούν στον θρησκευτικό πόλεμο, επισήμανε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του περιεχόμενου της θρησκείας και των θρησκευτικών αιτιών, γι’ αυτό καμία θρησκευτική κοινότητα ποτέ δε θα στηρίξει τέτοιου είδους πράγματα. «Ο εξτρεμισμός είναι ένα παράσιτο στο θρησκευτικό σώμα», συμπέρανε ο Λεγκόιντα.