Τελέσθηκε η Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά κάτω από αυσρηρότατα μέτρα όπως θα ήθελε .

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που υφίστανται, την Εξόδιο τέλεσε ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Παραβρίσκονται ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος, ο υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης, Α’ Γραμματεύς Αυτής.

«Σε προπέμπουμε με δάκρυα στα μάτια και με στεναγμόν εις την ψυχήν», είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, κατά τον επικήδειο λόγο του. «Αλλά και με ελπίδα πολλή ότι θα αναπαύεσαι πλέον εις την Βασιλεία των Ουρανών, την οποία ηγάπησες και δια την οποίαν ηργάσθης». Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Εφρόντισες και εστόλισες την εκκλησία με καλούς κληρικούς και στήριξες τα μοναστήρια».

Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης η μεταφορά του φέρετρου του Μητροπολίτη έγινε με μεγάλη προσοχή για την προστασία όλων από ανθρώπους οι οποίοι φορούσαν ειδικές στολές για το κορωνοϊό.