Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Φθιώτιδας κοιμήθηκε ο Πρωτοπρεσβυτέρος π. Ιωάννης Ρόμας, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στην Νέα Υόρκη. Εκεί επί πολλά χρόνια υπηρετούσε ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου των πυρποληθέντων Δίδυμων Πύργων στο Μανχάταν.
Είχε χειροτονηθεί Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Δαμασκηνό τον Αύγουστο του 1984, 20 και 21 αντίστοιχα στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Καινουρίου των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και εν συνεχεία είχε αποσπασθεί στην Αμερική όπου εκεί υπηρετούσε και ο πενθερός του αείμνηστος Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Παπαχρήστου, το οποίο και διαδέχθηκε.

Διηκόνησε με αφοσίωση τον Ελληνισμό της Διασποράς και κατέστησε τον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου κέντρο αναφοράς για κάθε Έλληνα μετανάστη και ναυτικό επισκέπτη. Η απλότητά του, η αγάπη του προς πάντας, η Ρουμελιώτικη φιλοξενία του, ο ευχάριστος χαρακτήρας του τον καθιέρωσε στις συνειδήσεις των Ελληνοαμερικανών και τον κατέστησε αγαπητό και συμπαθή προς πάντας.

Κάθε καλοκαίρι επισκεπτόταν την μητέρα πατρίδα και έμενε επί ένα μήνα στο σπίτι του στην παραλία Καινουρίου, δίπλα στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς μη παραλείποντας να ιερουργεί, να κηρύττει, να τελεί τις Ιερές Παρακλήσεις του 15Αυγούστου στην Αγία Αικατερίνη των Κατασκηνώσεων και να οικοδομεί κάθε πιστό με την ανυπόκριτη αγάπη του.