Αρχική » Αθηνά Λινού: Μη φιλάτε τις εικόνες και τα χέρια των ιερέων

Αθηνά Λινού: Μη φιλάτε τις εικόνες και τα χέρια των ιερέων

από christina

Απαντήσεις έδωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 για τη Θεία Κοινωνία η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ και πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Αθηνά Λινού , η οποία πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει οτι θα κοινωνούσε και εν μέσω πανδημίας.Η κυρία Λινού απέφυγε να πάρει θέση για τη Θεία Μετάληψη από την ίδια λαβίδα ,ενώ δεν μίλησε για απαγορεύσεις  όπως κάνουν οι πρεισσότεροι συναδελφοί της.

Σε αντίθεση με όσα λένε άλλοι συνάδελφοι της, εξηγώντας και αναλύοντας τους κινδύνους της μετάδοσης και διασποράς, η ίδια όπως είπε δεν μεταδίδεται.

Υπογράμμισε, όμως, ότι είναι ευθύνη των κληρικών η τήρηση των μέτρων.Ωστόσο, η κ. Λινού αποκάλυψε ότι έχει στείλει 12 οδηγίες στην Ιερά Σύνοδο, ανάμεσα στις οποίες είναι να αποφεύγουν οι πιστοί να φιλάνε τις εικόνες, να μην φιλούν τα χέρια των ιερέων, να τηρούνται τα μέτρα αποστάσεις, να γίνονται λειτουργίες σε εξωτερικούς χώρους και φορούν όλοι μάσκα.Για το αν το κουταλάκι που μοιράζεται μεταξύ των πιστών είναι επικίνδυνο εν μέσω της σοβαρής πανδημίας που διανύουμε, η κ. Λινού απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι θέμα δογματικό και είναι απόφαση του Πατριαρχείου.

Να θυμίσουμε οτι την κυρία Λινού είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Υγείας  κοινής αποδοχής .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ