Στις 25 Ιανουαρίου 2016, στο περιθώριο των εργασιών της Σύναξης των Ορθοδόξων Προκαθημένων στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζίύ της Γενεύης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ. 
O Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το Μετάλλιο του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου και μια εικόνα του αγίου, καθώς το 2015 ήταν έτος αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, από το Πατριαρχείο Ρουμανίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Δανιήλ για τα δώρα, αλλά και για τη συμβολή της Ρουμανικής Αντιπροσωπείας στην Πανορθόδοξη Σύναξη, αυτές τις μέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ρουμανίας αναγράφεται πως η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα συνέλθει τον προσεχή Ιούνιο στην Κρήτη – και όχι στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για μια πληροφορία που έχει διαρρεύσει, καθώς η Ρωσική Αντιπροσωπεία έθεσε θέμα του τόπου συγκλήσεως της Συνόδου λόγω των τεταμένων Ρωσοτουρκικών σχέσεων, και η αντιπρόταση του Πατριαρχείου είναι η Κρήτη, κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Θρόνου. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας επιβεβαίωσε την πληροφορία, καθώς την ανακοίνωσε επίσημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο παρεκκλήσι της ρουμανικής κοινότητας στη Γενεύη.