Στη δημόσια καταγγελία πως ιερέας σε περιοχή της Ηλείας είναι κάτοχος δημοσιογραφικής ταυτότητας προχώρησε χθες η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου κάνοντας λόγο για «άλωση του δημοσιογραφικού χώρου από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το λειτούργημα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ιερέας εμφανίζεται ως αθλητικός ανταποκριτής εφημερίδας της Ηλείας ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Σύμφωνα με όσα αναφέρουν επαγγελματίες συντάκτες της Ηλείας, ο ιερωμένος έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να καλύψει γεγονότα, πέραν των αθλητικών, αναρτώντας «ειδήσεις» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενα από φωτογραφίες, προτείνοντας μάλιστα σε συναδέλφους και συνεργασία».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών  Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων με πραγματική έκπληξη πληροφορήθηκε την ακόλουθη είδηση!

Ιερωμένος, χειροτονηθείς με όσα προβλέπει το τελετουργικό της εκκλησίας της Ελλάδας, είναι πλέον αθλητικός ανταποκριτής σε εφημερίδα της Ηλείας.

Για τις ανάγκες μάλιστα του έργου του, πέραν της ευλογίας του Κυρίου, έχει λάβει και την «ευλογία» της εφημερίδας συνοδευόμενη και από μια «δημοσιογραφική ταυτότητα» προκειμένου να ασκεί τα εγκόσμια καθήκοντά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην «ταυτότητα» αναφέρεται ότι οι αρχές «παρακαλούνται να του παρέχουν κάθε νόμιμη διευκόλυνση για την άσκηση του λειτουργήματός του».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν επαγγελματίες συντάκτες της Ηλείας, ο ιερωμένος έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να καλύψει γεγονότα, πέραν των αθλητικών, αναρτώντας «ειδήσεις» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενα από φωτογραφίες, προτείνοντας μάλιστα σε συναδέλφους και συνεργασία.

Σε μια εποχή που ο δημοσιογραφικός κλάδος εξακολουθεί να δέχεται ισχυρά πλήγματα, με την ανεργία να έχει εκτοξευθεί, τις εργασιακές σχέσεις να έχουν πλήρως απορυθμιστεί και τους συναδέλφους να απασχολούνται με αμοιβές πείνας, κάποιοι αδιαφορούν πλήρως.

Το ζήτημα πέραν της ιλαρότητας που το διακρίνει, διατρανώνει την τραγικότητα στην οποία έχει περιέλθει το δημοσιογραφικό λειτούργημα σε διαστάσεις που κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει, με την συμμετοχή και συνενοχή και Μέσων Ενημέρωσης.

Καλούμε την διεύθυνσης της εφημερίδας να ακυρώσει την «ταυτότητα» και να μην επιτρέψει την άλωση του δημοσιογραφικού χώρου από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το λειτούργημα. Το δικό μας λειτούργημα…

Δεν γνωρίζουμε εάν τα ράσα κάνουν τον παπά. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι  δεν κάνουν τον δημοσιογράφο.