Λόγω του κορωνοϊού πολλές μητροπόλεις στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να  εξαφαλίσουν  την καταβολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Οπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας  σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Θεολογική Ακαδημία του Τορόντο  στην οποία φοιτούν οι μελλοντικοί ιερείς της και η οποία λόγω της πανδημίας ακύρωσε κάποιες εκδηλώσεις από τις οποίες εξοικονομούντο χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία της.

Για την αναπλήρωση μέρους αυτών των εισοδημάτων, η Ακαδημία θα τελέσει σαρανταλείτουργο εν όψει της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων για το οποίο  κάνοντας έκκληση για βοήθεια:

«Από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, θα τελείται καθημερινά Θ. Λειτουργία (Σαρανταλείτουργο) στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προστάτου της Ορθόδοξης Θεολογικής μας Ακαδημίας και θα μνημονεύονται υπέρ υγείας τα ονόματα των ζώντων και υπέρ αναπαύσεως τα ονόματα των κεκοιμημένων. Η Θεολογική μας Ακαδημία οργανώνει ένα Γκολφ Τούρναμεντ και δύο τελετές αποφοίτησης στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ, οι οποίες μας δίνουν περίπου 130.000 δολάρια και καλύπτουμε μέρος του κόστους φοίτησης των φοιτητών. Αυτά θα μας λείψουν φέτος γιατί τα ακυρώσαμε εξαιτίας της πανδημίας. Παρακαλούμε αποστείλετε τα ονόματα των προσφιλών σας ζώντων και τεθνεώτων και μαζί με αυτά μία προσφορά για τους φοιτητές μας. Μικρή ή μεγάλη προσφορά δεν έχει σημασία, αλλά να έχουμε μια προσφορά. Το περιμένουμε. Με την καρδιά μας σας ευχαριστούμε για την όποια δωρεά σας και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα».