Αρχική » Οι Ρώσοι διέγραψαν από τα δίπτυχα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Οι Ρώσοι διέγραψαν από τα δίπτυχα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

από christina

Σκληραίνει τη στάση της η Ρωσική Εκκλησία κατά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.Χευσόστομο τον οποίο διαγράφει από τα διπτυχά της γιατί αναγνώρισε την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.

Η Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας, της συνεδρίαση, αφαίρεσε από τα Δίπτυχα τον Κύπριο Προκαθήμενο, όπως άλλωστε αναμενόταν μετά την αναγνώριση από μέρους του της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και του Προκαθημένου της, Μητροπολίτη Επιφάνιου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου γίνεται έτσι ο τέταρτος Προκαθήμενος που διαγράφει από τα Δίπτυχα ο Πατριάρχης Μόσχας, μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η Ρωσική Εκκλησία εξακολουθεί την τακτική να μην διαγράφει Εκκλησίες αλλά πρόσωπα καλώντας εμμέσως πλην σαφώς, τους διαφωνούντες αρχιερείς να αμφισβητήσουν τον Προκαθήμενο τους.Η κίνηση αυτή φαίνεται να έχει σαν σκοπό να επιφέρει συγκρρούσεις στο εσωτερικό των Εκκλησιών και να δημιουργήσει στην ουσία δύο τάσεις : η μία υπέρ του Φαναρίου και η άλλη υπέρ της Μόσχας

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ