Το Πατριαρχείο Αντιοχείας και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ιωάννης εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την κοίμηση του Πατριάρχου κυρού Ειρηναίου στο Πατριαρχείο Σερβίας. Ο Μακαριώτατος στο μήνυμά του προς το Πατριαρχείο Σερβίας αναφέρει ότι «Αναγνωρίζαμε στο πρόσωπο του αειμνήστου Πατριάρχου την μεγάλη υποστήριξή του στην Εκκλησία της Αντιοχείας» ενώ τονίζει την υποστήριξη και τα κοινά μεταξύ των δύο Πατριαρχείων στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.

Στο μήνυμά του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με τη γήινη θλίψη αλλά και την ελπίδα για την Ανάσταση λάβαμε την είδηση της κοιμήσεως του αδελφού μας του Μακαριωτάτου  Ειρηναίου του Ευλογημένου Πατριάρχη της Σερβίας. Παρακαλούμε τον Θεό να σταματήσει αυτήν την πανδημία και να δείξει το Έλεός του στον κόσμο του. Θυμόμαστε τον Πατριάρχη Ειρηναίο ενώ είχαμε την χαρά να τον επισκεφτούμε το φθινόπωρο του 2018 και στη συνέχεια είχαμε την τιμή να δεχτούμε την επίσκεψή του στην Αντιόχεια την άνοιξη του 2019. Καθώς γράφουμε αυτό το μήνυμα η εικόνα του μεγάλου αυτού Αρχιερέα μας έρχεται στο μυαλό. Τον γνωρίζαμε ως μάρτυρα της πληγής μας με τους απαχθέντες Αρχιεπισκόπους και πολλών ακόμα ιερέων. Τον γνωρίζαμε να στέκεται με αλληλεγγύη τόσο με το λόγο του όσο και με τις πράξεις του στην Εκκλησία της Αντιοχείας η οποία υποφέρει όπως και οι Σέρβοι. Θυμόμαστε την ιστορική στιγμή που μας κάλεσε να ανέβουμε στον ιστορικό θρόνο του Σερβικού Πατριαρχείου στο Κοσσυφοπέδιο. Προσωπικά και εκ μέρους των Πατέρων της Ιεράς Συνόδου της Αντιοχείας και όλων των Ιερέων του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε ολόκληρη τη Σερβική Εκκλησία. Αιωνία του η μνήμη».

Ευχές σε Ιερώνυμο Αναστάσιο 

Ο κ. Ιωάννης έστειλε ευχές στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για ταχεία ανάρρωση. Ο Πατριάρχης μόλις ενημερώθηκε ότι οι Αρχιεπίσκοποι νοσούν με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο απέστειλε μηνύματα συμπαράστασης και ευχήθηκε «Ο Χριστός, Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων και η Υπεραγία Θεοτόκος να τους στέφουν πάντα με φροντίδα και στήριξη».