Xωρίς μέτρα προστασίας γίνεται στη Σερβία το τελευταίο "προσκύνημα' στη σορό του Πατριάρχη Ειρηναίου που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό .Ανάλογες εικόνες είχαμε δει στην κηδεία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου  Αμφιλόχιου όπου είχε πάρει μέρος και ο μακαριστός Ειρηναίος.

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται, στον νεόδμητο ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, το σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Οι πιστοί από το μεσημέρι του Σαββάτου  προσέρχονται στον ναό για να αποτίνουν φόρο τιμής και να αποδώσουν το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα αρχιερέα.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους θα προσέλθουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, δεν τηρούνται καθώς από τα βίντεο φαίνεται ότι δεν κρατούνται οι αποστάσεις.

 

Το πρωί του τελέστηκε λειτουργία στον καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων με την συμμετοχή πολλών ιεραρχών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την παρουσία εκατοντάδων πιστών, εντός και εκτός του ναού, λίγοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.