Στη λογική των "ψεκασμένων" έχει προσχωρήσει ο ιερέας π.Βασίλειος Βοδουλάκης  ο οποίος από την αρχή της πανδημίας  είναι μεταξύ των φανατικά αρνητών των μέτρων.

Ωστόσο αυτή τη φορά έχει προκαλέσει σοκ η θέση που διατύπωσε στο You Tube  για τον θάνατο του μητροπολίτη Λαγκαδά μακαριστού Ιωάννη.

Αμφισβητώντας γιατρούς και επιστήμονες  και υιοθετώντας  προφανώς κάποιους περίεργους τύπους  που έλεγαν οτι ο ιεράρχης πέθανε γιατί ήταν υπέρβαροςτόνισε τα εξής ανατριχιαστικά:

 «Ο πρόσφατα κοιμηθείς αρχιερεύς (σ.σ. ο Λαγκαδά Ιωάννης) είχε πολλά προβλήματα. Και μόνο το βάρος του, 180 κιλά, ήταν ένα αρνητικό στοιχείο για να μπορέσει να επιβιώσει με τα υποκείμενα νοσήματα» είπε χαρακτηριστικά στην τακτική διαδικτυακή εκπομπή του ο ιερέας, συμπληρώνοντας ότι «Είναι φαιδρό να λέει κανείς και να ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του έγινε λόγω του κορονοϊού».

Μάλιστα για να υπερασπιστεί το επιχείρημα πως «το να πεθάνει κάποιος από πνευμονικό οίδημα ή από κάποια άλλη πνευμονολογική επιπλοκή είναι σύνηθες» χρησιμοποίησε το παράδειγμα του στραβοκαταπήματος…

«Ακόμη και να στραβοκαταπιεί κάποιος την ώρα που πίνει νερό μπορεί να πάθει ένα σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα» είπε ο ιερέας σύμφωνα με τις απόψεις του οποίου θα υπάρξουν κυλιόμενα lockdown μέχρι και τον Μάϊο επειδή το Πάσχα του 2021 πέφτει στις 2 Μαΐου.

«Πρέπει να εξεγερθεί και ο κλήρος και ο λαός γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε άγιο ούτε ιερό» είπε χαρακτηριστικά  συμπληρώνοντας πως «Εαν εξακολουθήσουμε να σκύβουμε το κεφάλι, θα εξαντληθεί η τετραετία και η πενταετία μέχρις ότου οι άνθρωποι της πατρίδας μας ξεχάσουν ότι υπάρχει Εκκλησία».

Ο ιερέας των Εξαρχείων  έχει ξεπεράσει  εδώ και μήνες  κάθε έννοια λογικής επιμένοντας πως όλα είναι μια «σκευωρία που ετοιμαζόταν χρόνια». Ανάμεσα στα άλλα, ο ιερέας υποστηρίζει πως «το σχέδιο για τα όσα ζουμε σήμερα καταστρώθηκε το 2012» αλλά και πως η «ελληνική κυβέρνηση αγόρασε εκατομμύρια τέστ covid19 από το 2017» και πως οι απόψεις του δεν αποτελούν θεωρίες συνομωσίας αφού την συνομωσία την κάνουν οι κυβερνώντες.

Οι θέσεις του αν και σοκάρουν  έχουν περάσει χωρίς αντιδράσεις όμως για την περίπτωση του μακαριστού Ιωάννη φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε ανθρώπινο όριο  φτάνοντας σε σημείο να χρησιμοποιεί για τα εκτός τόπου  και χρόνου επιχειρηματά του τη σωματική διάπλαση ενός ιεράρχη ο οποίος από την αρχή ήταν πολέμιος όλων αυτών των κληρικών  που  εμφανίζονταν ως αρνητές του ιού.