Αρχική » Βατόπουλος: Τα σώματα των νεκρών είναι μολυσματικά

Βατόπουλος: Τα σώματα των νεκρών είναι μολυσματικά

από christina

 

Τη δική του επιστημονική θέση για το εάν μεταδίδεται ο κορονοϊός μέσω των νεκρών σωμάτων, εξέφρασε  ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο κ. Βατόπουλος μιλώντας   στον ΑΝΤ1  “τις εικόνες που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Πατριάρχη Σερβίας με ανθρώπους να ασπάζονται το σκήνωμά του  τόνισε πως “τα σώματα των νεκρών από κορονοϊό όπως και από πολλά άλλα λοιμώδη νοσήματα εξακολουθούν να είναι μολυσματικά.Για αυτό εξάλλου και για το συγκεκριμένο θέμα έχουν βγει έγκαιρα οδηγίες χειρισμού για τα σώματα των σορών που προέρχονται από τους νεκρούς που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός”.

Για το γεγονός οτι πολλοί Ιεράρχες και απλοί κληρικοί δεν δηλώνουν  οτι  έχουν προσβληθεί  από τον ιό είπε:  “αρνητές της παρουσίας του ιού υπάρχουν παντού”, συμπληρώνοντας πως “έχουν στείλει και σε εμένα αρκετοί άνθρωποι διάφορα τέτοια μηνύματα και μου λένε πως δεν υπάρχει ο ιός.Εγώ βέβαια θα προτιμούσα μια μεγαλύτερη συμμετοχή της Εκκλησίας σε μια τέτοια πανελλήνια καταστροφή”. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ