Τους περιορισμούς που θα είναι σε ισχύ τα φετινά Χριστούγεννα, λόγω κορονοϊού, προσπαθεί να καθορίσει η ιταλική κυβέρνηση για να αποφύγει τα χειρότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο και με ιδιαίτερη αναφορά στη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, στη συνάντησή του με τους υπεύθυνους της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Ιταλός υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Φραντσέσκο Μπότσια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι κάτι που λέω ως χριστιανός, καθολικός πιστός: το να γεννηθεί, φέτος δυο ώρες νωρίτερα ο Ιησούς Χριστός ή να τελεσθεί νωρίτερα η μεσονύκτια λειτουργία των Χριστουγέννων, δεν αποτελεί αίρεση. Αποτελεί αίρεση το να μην νοιαζόμαστε για τους αρρώστους, για τους γιατρούς και όσους υποφέρουν».

Ο ίδιος πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι και το περασμένο Πάσχα, ο πάπας Φραγκίσκος προσάρμοσε στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τις τελετές της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών. «Τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονται με το χρονόμετρο, είναι υπόθεση πίστεως», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει ήδη τονίσει ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο πραγματικό, πνευματικό περιεχόμενο της γιορτής, ενώ η κυβέρνηση της Ρώμης έως τώρα συνέστησε στους Ιταλούς να μην καλέσουν σπίτι, για το γιορτινό τραπέζι, πάνω από -το πολύ- οκτώ άτομα.