Με λαμπρότητα η Τήνος γιόρτασε την 193η επέτειο από την Εύρεση της αγίας Εικόνος της Παναγίας.Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή, από τον Πανίερο Ναό στον Ναό της Ευρέσεως, της αγίας Εικόνος λιτανευομένης διά χειρών του Μητροπολίτη. κ. Δωροθέου Β' και δύο μαθητών του Γυμνασίου Τήνου.

Επικεφαλής της λιτανείας ήταν η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ, του Ιερού Κλήρου, των κ.κ. δημάρχου, σπάρχου, δημοτικών συμβούλων, των μελών της διοικούσης επιτροπής,προϊσταμένων των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και του λαού ακολουθούντος.

Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος παρατεταγμένοι, εκπαιδευτικοί μαθήτριες και μαθητές όλων των βαθμίδων προσέδωσαν ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα.

Τους ύμνους απέδωσε ο χορός των Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων "...σήμερα η μνήμη αφυπνισθείσα, προτρέπει το παρόν να συναντηθεί με το παρελθόν και να οδηγήσει όλους μας μέσα από το μεγάλο γεγονός της Ευρέσεως της αγίας Εικόνος, από εδώ, από αυτήν την προς ανατολάς Πύλη, προς την αιώνια Βασιλεία του Θεού, της οποίας την χαρά τώρα προγευόμεθα με τη συμμετοχή μας στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, με την μεσιτεία και προσευχή της Μεγαλόχαρης Παναγίας Μητέρας μας..., όπως απόψε μας προέτρεψε να ψάλλουμε ο ιερός Υμνογράφος, όχι μόνο την Τήνο, αλλά την Ελλάδα άπασα, αγιάζει και προστατεύει η αγία Εικόνα στην οποία να προσευχηθούμε απόψε να την διασώσει από κάθε κίνδυνο".