O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, με πρωτοβουλία του επί κεφαλής του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως κ. Ekrem İmamoğlu, κατά την οποία ο Δήμαρχος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς τους ηγέτες των Χριστιανικών Κοινοτήτων της Πόλεως.
Ο Δήμαρχος κ. İmamoğlu εξέφρασε την χαρά του για την πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, καθώς, όπως είπε, η πανδημία στερεί από όλους την εκ του σύνεγγυς επικοινωνία. Ευχήθηκε αυτή η δύσκολη περίοδος που σημάδεψε το 2020 σύντομα να ξεπεραστεί για το καλό των κατοίκων της Πόλεως, της χώρας και όλης της ανθρωπότητας, και εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του προς τους επι κεφαλής και τα μέλη των Χριστιανικών Κοινοτήτων για την εορτή των Χριστουγέννων, αλλά και για το νέο έτος.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την πρωτοβουλία της επικοινωνίας αυτής, για τις ευχές του και για το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα των Χριστιανικών Κοινοτήτων. Υπενθύμισε ότι οι Χριστιανοί στην Πόλη είναι γέννημα-θρέμμα του τόπου αυτού και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο κ. İmamoğlu δεν τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους δημότες του. Τον ευχαρίστησε μάλιστα για το βιβλίο που εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Δήμου, με τίτλο “Τα χρώματα της Πόλεως”, και είναι αφιερωμένο στις μη μουσουλμανικές Κοινότητές της. Επίσης, τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επέδειξε για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, καθώς και για την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε αυτό.

Ολοκληρώνοντας, ο Παναγιώτατος, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους, καθώς και μία δημιουργική νέα χρονιά, κατά την οποία να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Κορωνοϊού.
Την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη κατά την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου “Τα χρώματα της Πόλεως”, για το οποίο μίλησε ο Δήμαρχος κ. Ekrem İmamoğlu, εξαίροντας την συμβολή των μη μουσουλμανικών Κοινοτήτων στη διαμόρφωση της ταυτότητας της Πόλεως. Να σημειωθεί ότι το κεφάλαιο για τους Ρωμηούς της Πόλης στο βιβλίο αυτό καταλαμβάνει 80 ολόκληρες σελίδες.