Αρχική » Το παράπονο ενός νησιώτη ιερέα : Ακούσαμε πικρές κουβέντες

Το παράπονο ενός νησιώτη ιερέα : Ακούσαμε πικρές κουβέντες

από christina

Τελικά σήμερα, παρά την σύγχυση και την φοβερή αναστάτωση που προηγήθηκε ,η μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων, γιορτάστηκε στις Λεύκες χωρίς προβλήματα, υποδειγματικά θα έλεγα.

Υπακούοντας στην εντολή της Ιεράς Συνόδου, δεν κλείσαμε τις πόρτες του Ναού μας, και οι ελάχιστοι πιστοί που επιτρεπόταν από τον νόμο, μπήκαν ελεύθερα, εκτός από κάποιους που από λεπτότητα έμειναν έξω, για να μη με φέρουν σε δύσκολη θέση.
Χαίρομαι που από την πρώτη στιγμή που μπήκαν οι περιορισμοί μέχρι και τώρα, δεν χρειάστηκε να κάνω κάποια παρατήρηση σε κάποιον. Ακούσαμε άσχημες, πικρές και άδικες κουβέντες από πολλούς, κάποιοι ξέσπασαν πάνω μας, όμως δεν παρατηρήθηκαν ακραίες καταστάσεις.
Σήμερα, είχαν ενημερωθεί οι περισσότεροι, ότι κινδύνευαν να πληρώσουν πρόστιμο, στάθμισαν ελεύθερα τα πράγματα και φέρθηκαν ανάλογα. Τους ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.
Η απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών ως προέδρου της Ιεράς Συνόδου να γίνουν οι ακολουθίες 6 – 8:30,ήταν πολύ σοφή, γιατί τελειώσαμε νωρίς και έπειτα, όσοι επιθυμούσαν να πάρουν μεγάλο αγιασμό, είχαν την άνεση να το κάνουν χωρίς να παρατηρηθεί το φαινόμενο του συνωστισμού.
Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να χαίρεται γι αυτό. Τέτοια μεγάλη ημέρα χωρίς εκκλησίασμα, είναι κάτι το εντελώς αφύσικο και αδιανόητο. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι καλύτερα.
Ποιος φταίει γι αυτό και πόσο φταίει, ας το σκεφτεί ο καθένας μας μόνος του. Ας το κάνει όμως νηφάλια κάποια άλλη στιγμή. Ο χαρμόσυνος και πανηγυρικός χαρακτήρας της ημέρας, ας μην επισκιαστεί με τίποτα από τέτοιες αρνητικές σκέψεις που προκαλούν σε όλους μας πικρία και στενοχώρια.
Χρόνια πολλά, ευλογημένα, ειρηνικά και δημιουργικά σε όλους. Ο Τριαδικός Θεός, που φανερώθηκε στον Ιορδάνη ποταμό ,να μας φωτίζει και να μας χαρίζει πλούσια την ουράνια παρηγοριά. Να ειρηνεύει τις καρδιές όλων μας, ώστε να μπορούμε να μένουμε ατάραχοι όταν βρισκόμαστε μπροστά σε τόσο σκληρές, πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις.
Σίγουρα, ο καθένας μας έχει την δυνατότητα να προσευχηθεί σε οποιονδήποτε τόπο και να βρίσκεται και όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου.
Είμαστε όμως ορθόδοξοι Χριστιανοί και η κοινή λατρεία είναι εντελώς απαραίτητη, είναι το οξυγόνο που μας κρατά ζωντανούς. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη Θεία Λειτουργία. Η Εκκλησία μας φανερώνεται στα μυστήρια που τελούνται και ιδιαίτερα στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Μακάρι ο Θεός να μην επιτρέψει να το στερηθούμε ποτέ!

 

*Πρόκειται για τον π. Γεώργιο Τριαντάφυλλου του  Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας  του χωριού Λεύκες της Πάρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ