"Είναι επικίνδυνο σήμερα, εάν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην εξάπλωση της λοίμωξης και δεν κάνουν τίποτα για να προστατευθούν από αυτήν".Τη  δήλωση αυτή έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.Κύριλλος, ο οποίος για μια ακόμη φορά  επέκρινε τα άτομα που δεν πιστεύουν στον κίνδυνο που ενέχει η πανδημία του κορονοϊού και αψηφούν τις συστάσεις των αρχών δημόσιας υγείας.

"Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε τίποτα - ούτε σε αυτήν την ασθένεια ούτε στον κίνδυνο - και αγνοούν τις ιατρικές συστάσεις. Αλλά εμείς, οι πιστοί, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν μόνο αυτοί οι ηλίθιοι άνθρωποι, και μπορούμε να τους αποκαλέσουμε έτσι , αλλά υπάρχουν και μεγάλοι αριθμοί εκείνων που δεν πιστεύουν ούτε στον Θεό", είπε ο Πατριάρχης την Παραμονή των Χριστουγέννων (ιουλιανό ημερολόγιο) στην Εκκλησία του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.Το φαινόμενο της απιστίας υπάρχει και είναι πάντα επικίνδυνο, είπε."Είναι πολύ επικίνδυνο όταν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στον Θεό. Είναι θανατηφόρα επικίνδυνο, όπως είναι επικίνδυνο σήμερα, εάν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην εξάπλωση της λοίμωξης και δεν κάνουν τίποτα για να προστατευθούν από αυτήν", δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης. 

Προέτρεψε τους ανθρώπους να φορούν προστατευτικές μάσκες, να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις και «να αποφύγουν να κάνουν πολλά πράγματα που έχουμε συνηθίσει, επειδή η απροσεξία μας μπορεί να οδηγήσει σε διάδοση αυτής της φρικτής ασθένειας»