Αρχική » “Ιερός πόλεμος” μεταξύ Πάπα Φραγκίσκου και Ντόναλντ Τράμπ

“Ιερός πόλεμος” μεταξύ Πάπα Φραγκίσκου και Ντόναλντ Τράμπ

από kivotos

“Ο Ντόναλντ Τράμπ δεν είναι χριστιανός”. Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επιστροφή του από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μεξικό. Η αιτία της σκληρής κριτικής στον -αυτή την στιγμή- επικεφαλής της κούρσας για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ; Οι απόψεις του λαικιστή Ντόναλντ Τράμπ περί μεταναστών και ειδικά των μεξικανών , που περνάνε παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για να βρουν δουλειά. Ο Τράμπ λοιπόν υποστηρίζει την ανέγερση ενός τεράστιου τείχους στα σύνορα των δύο χωρών, ώστε να εμποδιστεί η μετανάστευση (ήδη μέρος των συγκεκριμένων  συνόρων έχει τειχιστεί). Μάλιστα έχει δεσμευθεί ότι αν εκλεγεί πρόεδρος θα απελάσει εκατομμύρια μετανάστες! 

Ο Πάπας σε συζήτηση με δημοσιογράφους είπε ότι “…όποιος σκέφτεται μόνο να χτίσει τείχη και όχι γέφυρες δεν είναι χριστιανός” ενώ σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το τι θα σύστηνε στους αμερικάνους καθολικούς να ψηφίσουν απάντησε ότι “… δεν αναμιγνύομαι στα πολιτικά. Το μόνο που λέω είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι χριστιανός αν είπε κάτι τέτοιο. Πρέπει βέβαια να δούμε τι ακριβώς εννοούσε οπότε μέχρι τότε του αναγνωρίζω το τεκμήριο της αθωότητας”.

Από την πλευρά του ο μονίμα προκλητικός Τράμπ δήλωσε ότι “…ο Πάπας δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα που έχουν οι ΗΠΑ και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα αν αφήσει ανοιχτά τα σύνορα της με το Μεξικό. Αν και όταν η ISIS επιτεθεί στο Βατικανό, που όλοι γνωρίζουν πως για την τρομοκρατική οργάνωση είναι η υπέρτατη φιλοδοξία της, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο Πάπας όχι μόνο θα ευχόταν αλλά και θα προσευχόταν να ήμουν Πρόεδρος των ΗΠΑ”. Επίσης, ο ίδιος χαρακτήρισε τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας ως ιδιαίτερα πολιτικοποιημένο για να απαντήσει ο Πάπας αργότερα ότι “…Δόξα το Θεώ ο Τραμπ με ανέφερε ως πολιτικό. Καθώς ο Αριστοτέλης περιέγραψε τον άνθρωπο ως “ζώο πολιτικό”. Άρα τουλάχιστον είμαι άνθρωπος”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ