Αρχική » Σερρών Θεολόγος: Η απαγόρευση εισόδου των Ιεραρχών στα σχολεία, προσβάλει τους μαθητές και δασκάλους που τους καλούν

Σερρών Θεολόγος: Η απαγόρευση εισόδου των Ιεραρχών στα σχολεία, προσβάλει τους μαθητές και δασκάλους που τους καλούν

από kivotos

Στον τηλεοπτικό σταθμό “ΤΗΛΕ Επιλογές” μίλησε ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, σχετικά με την απαγόρευση επίσκεψης ιερωμένων στα σχολεία, όπως τουλάχιστον αναδείχθηκε από τις πρόσφατες περιπτώσεις των Μητροπολιτών Μεσογαίας και Ν. Ιωνίας. Όπως δήλωσε ο κ. Θεολόγος υπήρξε έντονη ενόχληση στην Ιεραρχία για την συγκεκριμένη κίνηση και “η Ιερά Σύνοδος πήρε τα προσήκοντα μέτρα και έστειλε σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό”. Ο ίδιος διευκρίνησε ότι “κατά λόγον ακριβείας και δικαιοσύνης θα έπρεπε να πούμε ότι δεν απηγορεύθει η είσοδος των κληρικών ή Μητροπολιτών στα σχολεία, αλλά έγινε ενεργοποίηση μίας παλαιότερης εγκυκλίου η οποία υπήρχε, και η οποία εφαρμόστηκε επί το αυστηρότερον. Έτσι ώστε να δημιουργούνται προβλήματα στην προσέλευση των κληρικών στα σχολεία”.

Σχολιάζοντας όμως την συγκεκριμένη τακτική ήταν καυστικός: «Η απαγόρευση θεωρώ ότι είναι μια προσβολή προς τα παιδιά που θέλουν τους κληρικούς κοντά τους. Είναι και μια προσβολή προς τους συλλόγους των διδασκόντων οι οποίοι μας καλούν να πάμε στο σχολείο, να ακούσουμε τις ανησυχίες των παιδιών, να τους συμπαρασταθούμε, να τους πούμε ένα λόγο ενισχύσεως. Ο λόγος της Εκκλησίας είναι λόγος στηρικτικός και αγιαστικός».

Σχετικά με την επιλογή της Συνόδου να απευθυνθεί κατευθείαν στον Πρωθυπουργό, ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και για άλλα θέματα, οπότε εξουσιοδοτήθηκε από την Ιερά Σύνοδο να του θέσει και το συγκεκριμένο ζήτημα. ”Εμείς ούτε απαξιώνουμε, ούτε παρακάμπτουμε, σεβόμαστε τους πάντες, αλλά ζητούμε να μας σέβονται και εκείνοι”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σερρών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ