Κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 6 Αυγούστου, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας.  Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης, με ρεπορτάζ, άρθρα, αφιερώματα και συνεντεύξεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία και αφορούν όλους τους πιστούς. 

 

Διαβάστε στην Κιβωτό:

Το plan B της Εκκλησίας
Ολες οι λύσεις για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης ρήξης με την Πολιτεία. Αν και στην ιεραρχία «ξορκίζουν» κάθε σκέψη για διαχωρισμό, σε περίπτωση που οι καταστάσεις οδηγηθούν στα άκρα, η Εκκλησία θα ακολουθήσει τη δική της πορεία προς το συμφέρον του λαού και του Εθνους. 

 

Μεγάλο αφιέρωμα. Μια προσευχή στην Παναγιά
Τί ζήτησαν από τη Θεοτόκο οι προσκυνητές. Η εύρεση της εικόνας και τα θαύματα της Τήνου. 

 

Συνέντευξεις

  • Ο Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, μιλά στην «Κ» για την εμπειρία του στον Αθω και την πορεία της παγκόσμιας μοναστικής κοινότητας. 
  • Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Τιμόθεος. Κάνει λόγο για στέρηση της ελευθερίας μέσω του ελέγχου της οικονομίας από την ΕΚΤ. 
  • Μητροπολίτης Μαντινείας, Αλέξανδρος. Δεν κρύβει την αγωνία του για το μέλλον του τόπου του και της Ελλάδος. 

Αφιέρωμα: Ιωάννης Δαμασκηνός
Διαχειρίστηκε με επιτυχία τα δύσκολα ζητήματα σε όλους τους τομείς της θεολογίας και έβαλε τις βάσεις για την υμνογραφία. 

 

Θέματα

Ενας Εσκιμώος και ένας Τούρκος στη μάχη για τη στήριξη της Ορθοδοξίας. 
Τέχνες. Οι «Αγιοι στρατιώτες» του Θεόφιλου. Το Μουσείο στη Βαρειά Μυτιλήνης με τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του. 

 

Αρθρογραφούν: π.Δ.Θεοφίλου, Αρχιμανδρίτης Διον. Χατζηαντωνίου, Αρχιμ. Χερ. Μουστάκας, Γ.Ι. Ανδρουτσόπουλος, Μ.Γ. Βαρβούνης, Γ. Αθ. Τσούτσος, Λ.Ι. Χατζηφώτη, Γ. Βασιλείου