Αρχική » Αλβανία: Έκαναν τις εκκλησίες πασαρέλα!

Αλβανία: Έκαναν τις εκκλησίες πασαρέλα!

από kivotos

Όλα τα είχαμε δει, πασαρέλλα σε εκκλησία δεν είχαμε αντικρύσει. Κι όμως κάτι τέτοιο συνέβη σε ορθόδοξους ναούς στην Αλβανία και ειδικότερα στο Βεράτι και στο Ελμπασάν, όπου φωτογραφήθηκαν μοντέλα ντυμένες νύφες (μάλλον για κάποιο κατάλογο) μέσα σε εκκλησίες, πάνω στο Δεσποτικό θρόνο, στην Ωραία Πύλη, μπροστά στα εικονοστάσια κλπ.

Όπως ήταν αναμενόμενο εντονότατη διαμαρτυρία εξέφρασε κληρικολαϊκή συνέλευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας, όπου τονίστηκε τόσο η προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος όσο και η ιεροσυλία των χώρων. και βέβαια ότι τέτοιες ενέργειες δεν γίνονται εις βάρος καμμίας άλλης θρησκευτικής κοινότητας της Αλβανίας. Η ανακοίνωση της συνέλευσης καταλήγει ως εξής:

“Ζητούμε να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 10057/22.1.2009, Αρθ. 22 παρ. 2, «Συμφωνία του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας». Να επιστραφούν στην Ορθόδοξο Αυτοκέφαλο Εκκλησία, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και προσχήματα, όλοι οι Ιεροί Ναοί, οι Μονές, τα ιερά Λείψανα, οι εικόνες, και τα αντικείμενα λατρείας, που είναι σεβαστά, πολύτιμα και ιερά για όλους τους ανά την οικουμένη Ορθοδόξους, και ασφαλώς και για τους πιστούς της Αλβανίας.”

 

 


Πηγή: www.himara.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ