Αρχική » Πανελλήνιος πανηγυρικός εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο

Πανελλήνιος πανηγυρικός εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο

από kivotos

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου «προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο συρρέουν κατά εκατοντάδες στο ιερό νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο, για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Χθες 13 Αυγούστου, στον προ του Ναού της Ευρέσεως αύλιο χώρο και επί ειδικής εξέδρας, τελέσθηκε η τελευταία Παράκληση του Δεκαπενταυγούστου προς τη Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, με την παρουσία του Δημάρχου Τήνου, και Μελών της Διοικούσας το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, και πλήθους προσκυνητών.
Στις 14 Αυγούστου, και ώρα 7η απογευματινή, στο Μαυσωλείο της «ΕΛΛΗΣ», όπου φυλάσσεται και μέρος της τορπίλης, που βύθισε το ένδοξο και εύδρομο Καταδρομικό στις 15 Αυγούστου 1940, θα τελεσθεί Τρισάγιο και θα κατατεθούν στέφανοι. Ακολούθως, και περί ώρα 8η εσπερινή, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελεσθεί ο Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση και Αγρυπνία.
Το Σάββατο 15 Αυγούστου, το πρωί, θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, μετά το πέρας της οποίας θα λάβει χώρα η πάνδημη λιτάνευση της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης. Το πρωί, θα αφιχθεί στην ιερά νήσο ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον εκπροσωπούντα την Κυβέρνηση Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό του ΓΕΝ. Αναμένεται επίσης να αφιχθούν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και εκπρόσωποι των τριών Όπλων. Άμα τη αφίξει του, ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος θα ρίψει στέφανο στον υγρό τάφο του Καταδρομικού «ΕΛΛΗ» και ακολούθως θα προσέλθει στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, τελουμένης της Θείας Λειτουργίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ