Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ χοροστάτησε κατά τον όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντων του  Γέροντος Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Γεν. Πατριαρχικού Επιτρόπου και του Θεοφιλ.Επισκόπου Ναυκράτιδος κ.Μελετίου, Ηγουμένου της Πατριαρχικής Ι. Μονής του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε, εντός του Ιερού Ναού, η λιτάνευση των ιερών εικόνων και η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Πρόεδρων, Μεγ.Ευεργετών και μελών της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμ. Κακαβελάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρόεδροι παροικιακών οργανώσεων και συλλόγων και πλήθος πιστών.

Κατά το θείο κήρυγμα, ο Μακαριώτατος ομίλησε με έντονο ενθουσιασμό στους πιστούς για την έννοια της ορθοδοξίας και ορθοπραξίας στη ζωή των χριστιανών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το παρόν έτος είναι το «έτος της δόξης της Ορθοδοξίας» διότι μετά από τόσους αιώνες θα συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αγωνία και τις άοκνες προσπάθειες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να καταυγάσει το Φως του Χριστού στην αχανή Αφρικανική Ήπειρο, θεραπεύοντας τις πνευματικές αναζητήσεις αλλά ταυτόχρονα και τις υλικές ανάγκες «των ζητούντων τον Κύριον» αφρικανών αδελφών μας.