Έφθασε σήμερα, Τετάρη 23 Μαρτίου 2016, στη Μόσχα αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 (στις 23-28 Μαρτίου 2016) και LETO 2016 (στην Αγία Πετρούπολη, στο διάστημα 30 Μαρτίου - 4 Απριλίου 2016).

Η αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον γραμματέα του, Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και τα μέλη Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Υπουργείου Τουρισμού, θα φιλοξενηθεί και στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες συνεκθέτες. Εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διατεθεί ξενόγλωσσο (ρωσικά, αγγλικά κ.λπ.) οπτικοακουστικό υλικό των Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αποστολικής Διακονίας.

Η Έκθεση ΜΙΤΤ 2016 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον αφ᾽ ενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, αφ᾽ ετέρου δε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.

Όσο για την διεθνή έκθεση τουρισμού LETO 2016 της Αγίας Πετρούπολης, η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά, προκειμένου να ενισχύσει και εκεί με την παρουσία της την ευρύτερη προσπάθεια των Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική προώθηση της Ελλάδος, την ανάπτυξη του Προσκυνηματικού Τουρισμού και την όσο το δυνατόν προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στη Ρωσία μέχρι και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016. Κατά το διάστημα αυτό τα μέλη της θα συναντηθούν με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και με άλλους εκκκλησιαστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού από την Ρωσία και την Ελλάδα.