Αρχική » Ο Ορθόδοξος λαός ταυτισμένος με τα ιδανικα του Γένους τόνισε ο Φθιώτιδος Νικόλαος

Ο Ορθόδοξος λαός ταυτισμένος με τα ιδανικα του Γένους τόνισε ο Φθιώτιδος Νικόλαος

από kivotos

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαρτίου οι εορτασμοί του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην καρδιά της Ρούμελης, την Λαμία.

Στις  6.30 το απόγευμα οι Ιερείς της πόλεως με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Νικόλαο από το παρεκκλήσιο της Ευαγγελιστρίας του Μητροπολιτικού Μεγάρου και κάτω από τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες μετέβησαν στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προχείρισε Πνευματικό τον Πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Κουτσουράκη, εφημέριο της Ενορίας Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας, πτυχιούχο της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής και  Θεολογίας και πολύτεκνο ιερέα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε στην σωτηρία του γένους των ανθρώπων, ρόλο για τον οποίο αξίζει κάθε τιμή από τους χριστιανούς. Ετόνισε επίσης ότι στην Ελλάδα η Πατρίδα δεν μπορεί να χωριστεί από την Ορθοδοξία. “Αυτοί που ίδρυσαν το νέο Ελληνικό Κράτος έθεσαν θεμέλια αρραγούς ενότητος της Ορθοδοξίας με την Πατρίδα. Αν μερικοί θέλουν να τους χωρίσουν, θα βρουν αντιμέτωπο τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό, ο οποίος μένει προσηλωμένος στις αρχές και τα ιδανικά του Γένους”.  

Ευχήθηκε δε σε όλους ακοίμητη την προστασία της Θεοτόκου και επιβεβαίωσε, ότι η Παναγία η προστάτιδα του Γένους μας, όπως έπραξε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του θα πράξει και τώρα στη δύσκολη αυτή καμπή και πνευματική κρίση.

Όπως κάθε χρόνο ο εορταζόμενος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πλημμύρισε από πιστούς και νέα παιδιά. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ