Μια ξύλινη «κιβωτός του Νώε» μήκους 150 μέτρων, όπως αυτή περιγράφεται στην Γένεση, κατασκευάζεται αυτήν περίοδο σε ένα θεματικό πάρκο περίπου 65 χιλιόμετρα απόσταση από το Σινσινάτι στο Οχάιο των ΗΠΑ. Η κιβωτός. που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. θα είναι η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στις ΗΠΑ και θα αποτελέσει το κεντρικό έκθεμα ενός θεματικού πάρκου με βιβλικό περιεχόμενο, όπου θα περιλαμβάνονται ένα ομοίωμα του πύργου της Βαβέλ, ένα χωριό της Μέσης Ανατολής του 1ου μ.Χ. αιώνα, ένα ζωολογικό κήπο κ.α.

Η Κιβωτός στο εσωτερικό της θα έχει μια σειρά από εκθέματα σε 3 «καταστρώματα», ανάμεσα τους πολλά κλουβιά με ζώα, το «εργαστήριο του Νώε», ένα θέατρο για εκδηλώσεις, όπως και εκθέσεις για την γεωλογική ιστορία του πλανήτη και τις ενδείξεις για τον Κατακλυσμό.

Η κιβωτός αναμένεται να κοστίσει 30 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το πάρκο όταν ανοίξει θα υποδέχεται πάνω από 1,6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, και θα απασχολεί περίπου 900 άτομα ως προσωπικό. Το πάρκο ανήκει στο Creation Museum, ένα παρόμοιο θεματικό πάρκο που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και παρουσιάζει τη Γένεση του κόσμου σύμφωνα με την βιβλική αφήγηση. Και τα δύο πάρκα με τη σειρά τους ανήκουν στην Answers in Genesis, μια ευαγγελική Εκκλησία η οποία επικεντρώνεται στην προώθηση του δόγματος του Δημιουργισμού.