Την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης, υποδέχθηκε η πόλη της Λαμίας την Παρασκευή 15 Απριλίου το απόγευμα.

Η υποδοχή έγινε στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγγελισμού της Θεοτόκου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο, τον κλήρο και το λαό της πόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης αφού ευχαρίστησε την Κα­θη­γου­μένη Φιλοθέη και όλη την αδελφότητα, αναφέρθηκε στο γεγονός της με­τα­φο­ράς της Εικόνας, στα αναρίθμητα θαύ­μα­τα που επιτελούνται και ευχήθηκε στο πο­λυπληθές εκ­κλησίασμα, οι θαυ­μα­­τουργοί Άγιοι να θεραπεύουν κάθε ψυ­χική και σω­μα­τι­κή ασθένεια. Εν συνεχεία τελέσθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον στίχο «εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον» του Κοντακίου τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι εντός και εκτός, "υπάρχουν εχθροί που επιβουλεύονται την ελευθερία της συνειδήσεώς μας, υπάρχουν εχθροί που επιβουλεύονται τα άγια χώματά μας. Όντως το καράβι αυτό που λέγεται Ελλάδα βρίσκεται σε φουρτούνα και είναι έτοιμο να βουλιάξει. Είναι δυνατόν όμως να κινδυνεύουμε όταν υπάρχει τόσος λαός που προσεύχεται στην Παναγία; Όπως παλιά, όπως στο Βυζάντιο, όπως στην νεότερη Ελλάδα, έτσι και σήμερα η Θεοτόκος θα μας ελευθερώσει εκ παντοίων κινδύνων."

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας αλλά και μετά, συγκινητική ήταν η προσέλευση των χρι­­­στια­νών και ιδιαιτέρως των νέων, που ήλθαν, για να εκδη­λώ­σουν την ευ­­λάβειά τους προς τους Αγίους Αναρ­γύρους.

Το Σάββατο το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστάτουντος του Μητροπολίτη.

Η Ιερά Εικόνα των Θαυματουργών Αναργύρων θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Παρασκευή, παραμονή της εορτής του Λαζάρου, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι πιστοί να προσκυνήσουν την Αγία Εικόνα και να λάβουν την Χάρη και την Ευλογία των Αγίων Αναργύρων.