Την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα επισκεφθεί τη Σμύρνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τηρώντας το πρόγραμμα δυο τέτοιων επισκέψεων στην πόλη το χρόνο, ύστερα από πρόσκληση των δημάρχων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής, αλλά και αίτημα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της πόλης.

Η πρώτη φετινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου πρώτου Ιεράρχη της Σμύρνης. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το Πάσχα με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους", η  επίσκεψη του Πατριάρχη θα ξεκινήσει το Σαββάτο 7 Μαΐου με την άφιξη του στη Σμύρνη. Την Κυριακή 8 Μαΐου το πρωί, θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική θεία λειτουργία στην παλαιοχριστιανική εκκλησία της Εφέσου επί του τάφου του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του θεολόγου, ανήμερα της μνήμης του.

Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Έπαρχο και στον δήμαρχο της Εφέσου. Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής ο πατριάρχης θα πραγματοποιήσει τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Κιρκιντζέ. (Πρόκειται για το σημερινό χωριό Σιρίντζε τόπο καταγωγής της Διδούς Σωτηρίου).

Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον εσπερινό στα ερείπια του ναού της Γ Οικουμενικής Συνόδου (Διπλή Εκκλησιά) μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία λειτουργία στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μενεμένη και θα παρακολουθήσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον περίβολο του ναού.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Μενεμένης ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα εγκαινιάσει εκθέσεις και θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης στον αύλειο χώρο του ναού της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη

Την Τρίτη 10 Μαΐου και πριν την αναχώρηση του για τη Σμύρνη θα επισκεφθεί την πόλη των Σωκίων.