Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

 

Eπίθεση μέσα στις άγιες ημέρες του Πάσχα πραγματοποιεί το ISIS στην ελληνορθόδοξη πόλη της Σελευκούπολης που βρίσκεται στην κεντρική Συρία με ένα συγκλονιστικό βίντεο να βλέπει το φως της δημοσιότητας. Όπου Ελληνορθόδξοι ψέλνουν στην λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, την ώρα που βομβαρδίζονται από τους ισλαμιστές. Χαρακτηριστικά στο βίντεο φαίνονται τα παιδιά που έχουν τρομοκρατηθεί, ενώ οι πιστοί ψάλλουν το «Μεθημων ο Θεός», την στιγμή που ακούγονται οι οβίδες να σκάνε έξω από τον ναό.

Αναμένεται επέμβαση από την ρωσική Αεροπορία που θα επιχειρήσει να χτυπήσει τις δυνάμεις του ISIS στα ανοιχτά της συριακής ερήμου έξω από την πόλη (έχουν πλησιάσει στα 5 χιλιόμετρα) και ήδη συριακές δυνάμεις κατευθύντονται προς την πόλη σε μια προσπάθεια να προλάβουν την σφαγή των Ελληνορθόδοξων κατοίκων απο τους ισλαμιστές. Οι ισλαμιστές θέλουν να διεισδύσουν στην πόλη για να μην μπορεί η ρωσική Αεροπορία να τους στοχοποιήσει εν μέσω ελληνορθόδοξου πληθυσμού.

Η Σελευκούπολη έχει 20.000 κατοίκους, από τους οποίους οι 12 με 15 χιλιάδες είναι Χριστιανοί. Μάλιστα στην εκκλησία γίνεται και εκμάθηση ελληνικών, αφού oι Ελληνορθόδοξοι είναι απόγονοι των Βυζαντινών ένας ξεχασμένος για το ελληνικό κράτος Ελληνισμός της Μέσης Ανατολής. Στον Λίβανο τους αποκαλούν «Ρουμ Ορθοντόξ» (από το Ορθόδοξος Ρωμαίος δηλαδή Βυζαντινός) και μιλάνε σωστά ελληνικά.