Αρχική » Υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι για την προεδρία των ΗΠΑ σε συνέδριο Βαπτιστών

Υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι για την προεδρία των ΗΠΑ σε συνέδριο Βαπτιστών

από kivotos

 

Δύο από τους πιο γνωστούς διεκδικητές του χρίσματος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ για την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου, ο Jeb Bush, τέως κυβερνήτης της Φλόριντα και αδερφός του πρώην προέδρου George W. Bush, και ο Marco Rubio, γερουσιαστής της Φλόριντα, έδωσαν συνέντευξη μπροστά σε 13.000 ευαγγελικούς πάστορες, σε συνέδριο της Εκκλησίας των Βαπτιστών του Νότου, στο Νάσβιλ του Τενεσί. Η συνέντευξη έγινε ζωντανά, με τον Bush παρόντα στο συνέδριο, ενώ ο Rubio εμφανίστηκε σε τηλεοπτική σύνδεση μέσω δορυφόρου.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 4 Αυγούστου, και ήταν χαρακτηριστική της ιδιαίτερης σχέσης που έχουν οι διάφορες χριστιανικές ομολογίες (κυρίως οι προτεσταντικές) με την πολιτική σκηνή της χώρας. Οι Bush και Rubio είναι καθολικοί, αλλά ο ψήφος των προτεσταντών είναι ο κρισιμότερος στην προεδρική εκλογή, καθώς αποτελούν την πλειονότητα στη χώρα. Και βέβαια στον προτεσταντικό χώρο οι Βαπτιστές του Νότου είναι η ισχυρότερη Εκκλησία, έχοντας παράδοση στο να υποστηρίζει υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ανάμεσα τους και τους δύο προηγούμενους προέδρους Bush, τον πατέρα, που εξελέγη το 1988 και τον γιό που κέρδισε τις εκλογές το 2000 και το 2004.

Και οι δύο υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μίλησαν για το πως η πίστη τους, επηρεάζει την πολιτική τους άποψη, αλλά και για μια σειρά άλλων θεμάτων ανάμεσα τους την νομιμοποίηση στις ΗΠΑ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι από τους πάνω από 10 υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων, μόνο δύο αποδέχθηκαν την πρόσκληση των Βαπτιστών του Νότου για συνέντευξη, ενώ το ίδιο έκανε και η Χίλαρι Κλίντον, που αυτή τη στιγμή προηγείται δημοσκοπικά στην κούρσα για το χρίσμα με το κόμμα των Δημοκρατικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ