Σε μία πανηγυρική και αναστάσιμη ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Ν. Ιωνίας κ. Κωνσταντίνο τέλεσαν την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας.

Αυτή την «κλητή καί ἁγία ἡμέρα», που τα πάντα πλημμυρίζουν και αναζωογονούνται από το υπέρλαμπρο φως της Ανάστασης του Κυρίου, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα, το «Χριστός Ανέστη».

Στον Θείο Λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε σ’ αυτή την κοσμοσωτήρια και λαμπρή ημέρα της εκ νεκρών Ανάστασης του Κυρίου Ιησού Χριστού, την οποία η Αγία μας Εκκλησία βιώνει ακατάπαυστα ως μία αδιάψευστη και ζωντανή πραγματικότητα και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την θριαμβευτική νίκη της Ζωής έναντι του θανάτου, καθώς και για το γεγονός ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ως «Νέος Αδάμ», ανακαινίζει με την Ανάστασή του ολόκληρη την δημιουργία, γκρεμίζει την αδικία και τον πόνο της κενοδοξίας των ανθρώπων, προσφέροντας έτσι την αθανασία και την αιώνια ζωή.