Με λαμπρότητα σε μία ευφρόσυνη και αναστάσιμη ατμόσφαιρα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ηρακλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού κήρυξε τον Θείο Λόγο και απευθύνθηκε με θερμά λόγια στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στο βίο και στα αμέτρητα θαύματα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος ανήκει στο χορό των μεγαλομαρτύρων και αποτελεί έναν από τους πιο λαοφιλείς Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όσο και στους άθλους των μαρτυρίων του Αγίου, συνδυάζοντάς τους με το ίδιο το πάθος του Χριστού, αφού όπως ο Κύριος οδηγήθηκε εκουσίως στον Σταυρό και Αναστήθηκε νικώντας το κράτος του θανάτου, έτσι και ο Άγιος Γεώργιος με την ομολογία της πίστης του στον Ζωοδότη Κύριο ανέστησε την ελπίδα και κέρδισε την αιώνια ζωή.