Αρχική » Μήνυμα στήριξης της Παιδείας και της Οικογένειας από τον Ιερώνυμο

Μήνυμα στήριξης της Παιδείας και της Οικογένειας από τον Ιερώνυμο

από kivotos

Να αποκτήσουν γερές βάσεις, γερά θεμέλια με την Σοφία του Θεού κάλεσε τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Σερρών το πρωί της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στο σχολείο συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τους Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, τον β’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα. Τους υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του Σχολείου, οι καθηγητές και όλοι οι μαθητές, οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν τις πατρικές του συμβουλές.

Ο Αρχιεπίσκοπος αρχικά συνομίλησε με τους καθηγητές του γυμνασίου και αμέσως μετά στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με τους μαθητές, οι οποίοι του έθεσαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος από την πρόσκληση του Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου και εξέφρασε για ακόμη μια φορά την χαρά του που βρέθηκε σε αυτήν την πόλη. Θέλησε να υπενθυμίσει στους μαθητές ότι καλούνται να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες της ζωής, αλλά και την Σοφία του Θεού, διότι μόνο όταν συναντώνται η κοσμική σοφία με την Σοφία του Θεού, δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος.

Προσέθεσε, επίσης, ότι «ο Απόστολος Παύλος ονομάζει τον κάθε άνθρωπο οικοδομή και αυτή την οικοδομή την φτιάχνουμε μόνοι μας με τη βοήθεια των γονιών μας, των καθηγητών μας, της κοινωνίας γενικότερα. Βιαζόμαστε να γίνει αυτή η οικοδομή γρήγορα αλλά πρέπει να προσέξουμε τα θεμέλιά της, τα οποία μπορεί να μην φαίνονται, αλλά αυτά στηρίζουν την οικοδομή σε κάθε κακουχία”

Κάλεσε, ακόμη, τους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές να στηρίζουν τους θεσμούς, όπως αυτόν της οικογένειας, κάνοντας λόγο για πρωτίστως πνευματική κρίση και μετά οικονομική. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με τους μαθητές λύνοντάς τους απορίες, όπως για το προσφυγικό ζήτημα και την προσφορά της Εκκλησίας.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής έκανε λόγο για ενότητα, λέγοντας πως «οι Έλληνες ενωμένοι πάντοτε κατάφερναν πολλά».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ