Αρχική » Παραδοσιακό τραγούδι σε στίχους του Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου

Παραδοσιακό τραγούδι σε στίχους του Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου

από kivotos

Στη Χώρα Σαμοθράκης έγινε την Κυριακή στις 8 Μαΐου παραδοσιακή συναυλία της Ζωής Τηγανούρια με μια ευχάριστη πρωτοτυπία. Συγκεκριμένα ακούστηκε το νέο τραγούδι «Σαμοθράκης βήμα», μία σύνθεση (σε επτάσημο ρυθμό) της ίδιας, σε στίχους του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ. Άνθιμου. Το τραγούδι, ύμνος για τις ομορφιές του νησιού, ενθουσίασε τον κόσμο που αγαπά την παραδοσιακή μουσική και θέλει να την διατηρήσει.

Το τραγούδια ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά ζωντανά σε κοινό από τον Κωνσταντίνο Τηγάνη και την Πελαγία Μυλωνά,  στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ετήσιας γιορτής των “Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης” και ήταν ανοιχτή για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Θ. Βίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ κ. Κ. Εξακουστός, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος κος Δ. Μπουζέλος και πλήθος επίσημων προσκεκλημένων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ