Αρχική » Κοντά στους Ορθόδοξους Πυγμαίους

Κοντά στους Ορθόδοξους Πυγμαίους

από kivotos

Ποιμαντική επίσκεψη στη Ενοριακή Κοινότητα Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου πόλεως Impfondo του βορείου Κονγκό πραγματοποίησε από την 6η έως την 9η Μαΐου 2016 ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. π.Σέργιο Μabelemo, Εφημέριο του Ι. Ενοριακού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ.

Το Σάββατο, 7η Μαΐου, ο Επίσκοπος μετέβη στο τροπικό δάσος όπου κατοικεί η φυλή των Πυγμαίων, η οποία έχει ασπασθή την ορθόδοξη πίστη. Κατά την συνάντηση με μέλη της φυλής – της οποίας τα περισσότερα μέλη κατά την παρούσα χρονική περίοδο ευρίσκονται στα βάθη των πυκνών δασών της κεντρικής Αφρικής προς αναζήτηση θηραμάτων- ο Θεοφιλέστατος μίλησε απλά για την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Ακόμη, προσέφερε ποσότητα αλατιού και σαπουνιού, υλικών απαραίτητων για τον κυνηγετικό τρόπο ζωής των αυτοχθόνων.

Επίσης, εξέφρασε την λύπη του για την προ εικοσαήμερου εκδημία του υπεραιωνοβίου αρχηγού της φυλής, μακαριστού αδελφού Bokale, ενώ επανέλαβε το παρακλητικό αίτημα για την κατασκευή ενός ιδιαιτέρου χώρου εντός του καταυλισμού, σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των καταλυμάτων της φυλής, ώστε ο νέος Εφημέριος του Impfondo να επισκέπτεται κάθε μήνα το τροπικό δάσος και να τελεί την Θεία Ευχαριστία εντός αυτού προς διευκόλυνση των Πυγμαίων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Τέλος, προς όλους μετέφερε την πατρική αγάπη και το ενδιαφέρον του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του Επισκόπου στα γηραιότερα μέλη της φυλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ