Συνεχίζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ την ποιμαντική και ιεραποστολική περιοδεία στις επαρχίες της Κένυας. Έτσι στις 15 Μαίου βρέθηκε στην περιοχή Κισούμου η οποία βρίσκεται κοντά στη λίμνη Βικτώριας. Τον Μακαριώτατο, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο επιχώριος Επίσκοπος Κισούμου και  Δυτικής Κένυας κ. Αθανάσιος με πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κένυας, προκειμένου να παρευρεθούν στην τελετή ενθρονίσεως του κ. Αθανασίου.

Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης προσήλθε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Igonyi όπου τον περίμεναν πλήθος χριστιανών γυναικών για να πάρουν την ευλογία του.

Να σημειωθεί ότι αυτός ο Ιερός Ναός καθηγιάστηκε το έτος 1994 από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Παρθένιο Γ΄, τον οποίον συνόδευε ο τότε Επίσκοπος Κυρήνης Θεόδωρος και νυν Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Σε ανάμνηση της επισκέψεώς του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος φύτευσε ένα δένδρο στον αύλειο χώρο  του Ναού και ομίλησε με παλμό προς όλους τους παρευρισκομένους. Εν συνεχεία, επισκέφθηκε το παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο το οποίο ανακαινίζεται και ετέλεσε Αγιασμό.

Μετά επισκέφθηκε το Ορθόδοξο Γυμνάσιο του Αποστόλου Μάρκου Chavogere, ένα από τα καλύτερα της Δυτικής Κένυας  στο οποίο φοιτούν νέοι και νέες από τα γύρω χωριά. O Μακαριώτατος ομίλησε στους μαθητές για την αξία της παιδείας στη ζωή τους και παρεκάθησε σε γεύμα μαζί τους.

Τέλος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέβη την απομακρυσμένη περιοχή Kapkechui της φυλής των Νάντι και ετέλεσε τον Αγιασμό θεμελιώσεως του πρώτου ορθοδόξου ανδρικού Μοναστηριού της Κένυας, επ΄ονόματι του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου και ομίλησε για το βίο του σπουδαίου αυτού αγίου και ιδρυτού του Μοναχισμού.