Αποδήμησε εις Κύριω ο ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ἰωάννης Κατωπόδης, προϊστάμενος, τοῦ Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο Πατρών. Ο αείμνηστος ιερέας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ήταν θεολόγος και υπηρέτησε ως καθηγητής και Γυμνασιάρχης. Ήταν έγγαμος και πατέρας 3 τέκνων.
Χειροτονήθηκε Διάκονος στίς 21.3.1972 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών Κωνσταντινου, υπηρέτησε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στίς 22.1.1978 από τον Αοίδιμο Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο. Ὁ ἴδιος Ἀρχιερεύς τον ἐχειροθέτησε Πνευματικό (5.12.1981), Οἰκονόμο (1.11.1985) και Πρωτοπρεσβύτερο (5.12.1993). 
Παράλληλα με τη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ και τελικά ως πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ TOY  Ι.Σ.Κ.Ε.

Αναγγελία της προς Κύριον εκδημίας του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΚΕ Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Κατωπόδη

Σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 11.00 π.μ.  συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, με αφορμή την προς Κύριον εκδημίαν του  αδελφού και συλλειτουργού Πρόεδρου του Δ. Σ. του ΙΣΚΕ, π. Ιωάννου Κατωπόδη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Η απώλεια του πολυφίλητου αδελφού και Προέδρου μας, προκάλεσε οδύνη και θλίψη στο Διοικητικό Συμβούλιο, στα Μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. και εις άπαντα τον Ιερό Κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο μακαριστός αδελφός μας, για πολλά χρόνια υπήρξε αγωνιστής και υπερασπιστής των δικαίων του εφημεριακού κλήρου προσφέροντας με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και ιδιαίτερη ευαισθησία τις υπηρεσίες του στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος εργαζόμενος πάντα με αθόρυβο και δημιουργικό τρόπο. Η απώλειά του στερεί από το Διοικητικό Συμβούλιο έναν έμπειρο χειριστή των θεμάτων του εφημεριακού κλήρου, έναν πολύτιμο συνεργάτη, έναν επιστήθιο φίλο.   

Ας  προσευχηθούμε όλοι στον Αναστάντα Κύριό μας Ιησού Χριστό να αναπαύσει την ψυχή του, στους χορούς των Αγίων, εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς Δικαίων.

Κατόπιν αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Αντιπροσωπεία του  Δ. Σ. να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού αδελφού και Προέδρου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.
  2. Να αναγνωστεί το παρόν από τον Αντιπρόεδρο του ΙΣΚΕ στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια και την συμπαράστασή του προς την πρεσβυτέρα, τα τέκνα, τους οικείους και τους ενορίτες του.
  4. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος κατά την εξόδιο ακολουθία από τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΙΣΚΕ π. Γεώργιο Σελλή.
  5. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό υπέρ του Τηλεοπτικού Σταθμού Λύχνος. 6. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα.